SIDE ha col•laborat amb el premiat com l’oscar DELL’IMBALLAGIO 2013 al 5LW, el més lleuger, el més ecològic i amb el millor comportament.

El 15 de maig de 2013, PET Engineering en col•laboració amb SIDE, va ser guardonat amb l’Oscar dell’Imballaggio 2013 a la categoria “Packaging systems and solutions for drinks and liquid food”.

Aquest premi, arriba just després de rebre “Best light-weighting” al The Global Beverage sustinability Awards, reconeixent el 5 LW, com l’envàs ultralleuger creat per donar resposta a la creixent demanda de les empreses del sector, per fer les formats grans més eco-compatibles.

L’Oscar Dell’Imballaggio 2013, patrocinat per Ipack-Ima, Conai, Universitat IULM i el politècnic de Milà, té com objectiu premiar a aquelles persones i empreses compromeses amb oferir solucions innovadores al sector del packaging italià, i en particular, per millorar les polítiques de prevenció.

El jurat, format per experts, va considerar especialment l’estalvi de materials, l’ús de material reciclat, els beneficis logístics i el suport a reciclatge.

La reducció de material i la conseqüent reducció del cost i el seu impacte ambiental resultant, l’ús del 50% del PET reciclat, el seu bon comportament mecànic i l’alta qualitat final del envàs, són les raons principals per que el jurat fes del 5 LW el premiat d’aquesta edició.

Els 60.4 gr 5 LW, permet estalvia 17.6 g de PET en cada envàs, casi el 22.5% si el comparem amb els actuals envasos del mercat.

Aquesta important reducció del pes, ha estat possible gràcies a una combinació acorada del disseny de l’envàs i la preforma, així com a la perfecta distribució del material en el procès de bufat.

El 5 LW s’ha producit amb un 50% de PET reciclat, suministrat per PLASTIPAK, i amb la col·laboració de SIDE en l’area de bufat i NOVAPET.